کاربرد انواع گریدهای پلی اتیلن LLD ،HD و LD (کاربرد پلی اتیلن)

پلی اتیلن (پلی ­اتن یا پلی­ تن) مهم ترین پلاستیک در جهان است و هرساله بیش از ۸۰ میلیون تن تولید می شود. به دلیل تنوع گونه های پلی اتیلن، این پلیمر کاربردهای وسیعی دارد و با انتخاب گرید متناسب با کاربرد پلی اتیلن، می توان هم زمان به خواص مکانیکی و قیمت مناسب دست یافت. پلی اتیلن ها بر اساس چگالی به سه گرید اصلی سنگین (HD)، سبک خطی (LLD) و سبک (LD) تقسیم می شوند. از ویژگی های این پلیمر این است که سمی نبوده و معمولا در صنایع غذایی به کار می رود. در جدول ۱، کاربرد و استفادۀ نهایی انواع گریدهای پلی اتیلن مشاهده می شود:

 

گرید پلی اتیلن کاربرد استفادۀ نهایی
HDPE نوار جهت دار، کیسۀ بافته شده، تک رشته، لوله، فیلم دمشی، قالب گیری تزریقی و قالب گیری دمشی کیسۀ بافته شده و تک رشته ای، لولۀ معمولی یا تحت فشار، کانال کابل های فیبر نوری، فیلم بسیار براق و کاغذی، ظروف صنعتی بالای ۱۰۰ لیتر، قالب گیری لایه نازک، مستربچ
LLDPE فیلم دمشی، فیلم ریخته گری، پوشش اکستروژن، قالب گیری/کامپاندینگ تزریقی، قالب گیری چرخشی فیلم گرید ضد بلاک برای کاربری های سنگین و خاص، فیلم لایه ای، ریخته گری و کششی، بسته بندی خصوصا برای مایعات، مستربچ، کیسۀ حمل و نقل، سبد خرید، پوشش پارچۀ بافته شده، ورقه، فویل آلومینیومی
LDPE فیلم دمشی/ریخته گری، فیلم ریخته گری، گرید اکستروژن پوششی، قالب گیری تزریقی مستربچ، پوشش پودری و اکستروژنی، قالب گیری نرم، بسته بندی، فیلم تک و دو اکسترود برای بسته بندی مایعات، کاربری سنگین، جمع شونده، UV، لایه سازی چسبنده، فوم، کشاورزی، فیلم لایه ای حرارت و فشار

جدول ۱: نمونه های استفاده از پلی اتیلن

 

یکی از مهم ترین کاربرد های انواع گریدهای پلی اتیلن، ساخت انواع مستربچ افزودنی، رنگی و پرکننده است. باید توجه داشت با توجه به گرید های مختلف پلی اتیلن، کاربری آن ها در ساخت قطعات پلاستیکی متفاوت است. در شکل ۱، نمونه ای از کاربرد هریک از گریدهای پلی اتیلن نشان داده شده است:

با دانسیته بالا (HDPE)

 

فروش لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن یکی از پرکاربردترین لوله ها در صنایع کشاورزی، صنعت آب و فاضلاب و گاز می باشد. لوله های پلی اتیلن از مواد پلی اتیلن پلیمری تولید می شود که با کیفیت بالا در پتروشیمی های کشور تولید می شود و قابل رقابت با نمونه های خارجی و حتی شکل پذیری بهتر، قیمت مناسب، مقاومت در برابر ضربه، آفتاب از مزایای اولیه نور و خوردگی لوله و مواد پلی اتیلن

با توجه به اینکه مواد اولیه پلی اتیلن در پتروشیمی های مختلف کشور تولید می شود و واحدهای تولیدی استان های مختلف به راحتی به این مواد اولیه دسترسی دارند، هزینه حمل و نقل پایین بوده و نیازی به واردات نیست، قیمت نهایی آن وجود ندارد. مصرف کننده بسیار مناسب و به صرفه است.

لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله پلی اتیلن نوعی لوله ساخته شده از پلی اتیلن پلیمری است. این ماده به دلیل دوام، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر مواد شیمیایی و خوردگی شناخته شده است. لوله پلی اتیلن سطح صافی دارد و برای انتقال مایعات و گازها بدون هیچ گونه تجمع یا انسداد در حین حمل و نقل ایده آل است.

لوله پلی اتیلن در اندازه ها و ضخامت های مختلف متناسب با کاربردهای مختلف تولید می شود و می توان با روش های مختلفی به یکدیگر متصل شد و با استفاده از اتصالات پلی اتیلن از جمله اتصالات لب به لب، اتصالات الکتروفیوژن یا مکانیکی شامل

لوله پلی اتیلن همچنین به دلیل توانایی خود در تحمل فشار و دمای بالا شناخته شده است و برای استفاده در بسیاری از صنایع مانند کشاورزی، تجهیزات آبیاری قطره ای، ساخت و ساز و توزیع گاز طبیعی مناسب است.

علاوه بر این، لوله پلی اتیلن سبک وزن و نصب آسان است و هزینه های نیروی کار و زمان مربوط به نصب را کاهش می دهد. به طور کلی، لوله های پلی اتیلن یک راه حل قوی، قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای انتقال مایعات و گازها در مناطق مختلف است.

استفاده از لوله پلی اتیلن دو جداره

لوله پلی اتیلن دوجداره برای مصارف مختلفی در صنایعی مانند فرآوری شیمیایی، نفت و گاز و حمل و نقل استفاده می شود. طراحی منحصر به فرد آن محافظت عالی در برابر نشت ایجاد می کند و آن را برای حمل و نقل مواد خطرناک یا مایعات قابل اشتعال ایده آل می کند.

لوله پلی اتیلن دو جداره معمولا برای سیستم های آب و فاضلاب و همچنین خطوط تاسیسات زیرزمینی استفاده می شود. مقاومت در برابر خوردگی و سایش آن را به گزینه ای بادوام و قابل اعتماد برای استفاده طولانی مدت در محیط های سخت تبدیل می کند.

قیمت لوله پلی اتیلن

قیمت لوله پلی اتیلن را می توان با تاثیر عوامل مختلفی تعیین کرد. یک عامل بزرگ هزینه مواد خام است. زیرا نوسانات قیمت نفت خام و گاز طبیعی می تواند بر قیمت رزین پلی اتیلن تاثیر بگذارد.

سایر عوامل در قیمت لوله پلی اتیلن شامل فرآیند ساخت، هزینه حمل و نقل و تقاضای بازار است. اندازه و ضخامت لوله نیز می تواند بر قیمت گذاری تأثیر بگذارد. زیرا لوله های بزرگتر یا ضخیم تر برای تولید به مواد و منابع بیشتری نیاز دارند. علاوه بر این، کیفیت و دوام لوله نیز می تواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد.

خرید لوله پلی اتیلن

خرید لوله پلی اتیلن از مجموعه ای قابل اعتماد بسیار مهم است. مجموعه انرژی مولد بهترین گزینه برای خرید لوله پلی اتیلن با قیمت مناسب است.

خرید لوله پلی اتیلن در تهران

خرید لوله پلی اتیلن در تهران ممکن است تحت تاثیر تقاضای بازار، هزینه های حمل و نقل و اندازه و ضخامت لوله باشد. در نظر گرفتن کیفیت و دوام لوله و همچنین بررسی گواهینامه ها هنگام خرید بسیار مهم است. مقایسه قیمت های تامین کنندگان مختلف نیز می تواند به یافتن بهترین لوله پلی اتیلن با کیفیت کمک کند.

لازم به ذکر است که استانداردهای ملی و بین المللی لوله پلی اتیلن ISIRI14427-2 DIN8074 می باشد که معمولا هر ساله به روز رسانی می شود که در سایت اداره استاندارد قابل مشاهده است.

کنترل کیفیت لوله پلی اتیلن

آزمایشگاه کنترل کیفیت لوله پلی اتیلن

حال بد نیست نگاهی به این آزمایشگاه کنترل کیفیت لوله پلی اتیلن بیندازیم:

مدیران آزمایشگاه و کنترل کیفیت کیفیت را در سه مرحله بررسی می کنند
مدیران آزمایشگاه و کنترل کیفیت نقش کلیدی در حصول اطمینان از اینکه لوله پلی اتیلن مطابق با استانداردهای کیفی مورد نیاز است، ایفا می کنند. آنها کیفیت لوله پلی اتیلن را در سه مرحله بررسی می کنند: هنگام آزمایش مواد اولیه، هنگام نظارت بر فرآیند تولید و هنگام بازرسی محصول نهایی.

در مرحله اول آزمایشگاه مواد اولیه مورد استفاده در ساخت لوله پلی اتیلن را بررسی می کند تا از انطباق با مشخصات مورد نیاز اطمینان حاصل شود. سپس مدیر کنترل کیفیت بر هر مرحله در طول فرآیند تولید نظارت می کند تا مطمئن شود که فرآیند تولید در استانداردهای لازم انجام می شود.

در نهایت، آزمایشگاه یک بازرسی نهایی لوله پلی اتیلن تولیدی را انجام می دهد تا اطمینان حاصل شود که تمام استانداردهای کیفی مورد نیاز را برآورده می کند. با بررسی کیفیت لوله پلی اتیلن در هر مرحله، مسئول آزمایشگاه و کنترل کیفی می تواند عیوب احتمالی را شناسایی کرده و اقدامات اصلاحی را قبل از ورود محصول به بازار انجام دهد.

مقاومت حرارتی لوله پلی اتیلن چقدر است؟

لوله پلی اتیلن به دلیل دوام عالی، انعطاف پذیری و مقاومت شیمیایی، یک ماده محبوب برای انتقال مایعات و گازها است. با این حال، مقاومت حرارتی نسبتاً بالایی دارد و هدایت حرارتی پایینی دارد.

این بدان معنی است که انتقال حرارت از طریق دیواره های لوله پلی اتیلن کند است و آن را برای کاربردهایی که نیاز به کنترل دقیق دما دارند نامناسب می کند. نصب و عایق بندی مناسب می تواند به کاهش مقاومت حرارتی کمک کند، اما توجه به این عوامل هنگام انتخاب لوله پلی اتیلن برای کاربردهای خاص مهم است.

لوله پلی اتیلن بهتر است یا پی وی سی؟

لوله پلی اتیلن و پی وی سی هر دو مزایا و معایب خود را دارند. لوله پلی اتیلن انعطاف پذیرتر و بادوام تر است و احتمال ترک خوردن و شکستن آن کمتر است.

همچنین در برابر مواد شیمیایی و تغییرات دما مقاومت بیشتری دارند. از طرف دیگر لوله پی وی سی به دلیل ماهیت سبکی که دارد ارزانتر و راحت تر نصب می شود. با این حال، آنها در برابر دماهای شدید تحمل کمتری دارند و در طول زمان می توانند شکننده شوند.

در نهایت، انتخاب بین لوله پلی اتیلن و لوله پی وی سی به نیازهای خاص پروژه و شرایط محیطی که در آن مورد استفاده قرار خواهند گرفت، بستگی دارد. اما در کل لوله پلی اتیلن انتخاب بهتری نسبت به لوله پی وی سی است.

طول عمر لوله پلی اتیلن چقدر است؟

طول عمر لوله پلی اتیلن (PE) بسته به عوامل مختلفی مانند نوع مواد پلی اتیلن مورد استفاده، محیطی که لوله در آن نصب می شود و شرایط کاری که در معرض آن قرار دارد می تواند متفاوت باشد.

به طور کلی، لوله پلی اتیلن عمر طولانی دارد و برای چندین دهه طراحی شده است. برخی از مطالعات نشان می دهد که لوله پلی اتیلن با نصب و نگهداری مناسب می تواند ۱۰۰ سال یا بیشتر دوام بیاورد. مهم است بدانید که بازرسی و نگهداری منظم می تواند به افزایش طول عمر لوله پلی اتیلن کمک کند و اطمینان حاصل کند که در طول زمان به طور موثر عمل می کند.

این مقدار طول عمر بیشتر از لوله های دیگر مانند لوله پلیکال است. این موضوع مهر تاییدی برای افزایش استفاده و تولید لوله پلی اتیلن می باشد.

تاریخچه لوله پلی اتیلن

تاریخچه لوله پلی اتیلن

مواد لوله پلی اتیلن اولین بار در سال ۱۹۳۳ توسط شرکت امپریال شیمی انگلستان کشف شد. از حدود سال ۱۹۴۲ لوله های پلاستیکی فشرده و سپس لوله های پلی اتیلن در اروپا و آمریکا معرفی شدند و امروزه افراد کمی هستند که با لوله های پلی اتیلن آشنایی نداشته باشند. زیرا این لوله ها به طور گسترده در انتقال آب، فاضلاب، گاز و آبیاری قطره ای استفاده می شود.

در سال ۱۹۵۴، اولین نمونه اولیه با استفاده از پلی اتیلن در تولید لوله در فرانکفورت آلمان، البته در مقادیر بسیار کم، ساخته شد و این نشان دهنده آغاز تاریخ لوله های پلی اتیلن است. در کمتر از چهار سال، در سال ۱۹۵۸، تولید جهانی مواد اولیه پلی اتیلن به بیش از ۱۷۰۰۰ تن رسید، در حالی که چهار سال بعد، در سال ۱۹۶۲، تولید به ۲۰۰۰۰۰ تن رسید.

در حال حاضر تولید مواد اولیه لوله پلی اتیلن از ۲۸ میلیون تن فراتر رفته است که از این میزان حدود ۴ میلیون تن در تولید لوله پلی اتیلن استفاده می شود.

جالب است بدانید که پس از تولید مواد پلی اتیلن اولین کاربرد مورد توجه مهندسین ساخت لوله بود زیرا در همان زمان استفاده از انواع لوله های فلزی و بتنی غیراقتصادی شده بود.

جالب است بدانید که پلی اتیلن یا مقاومت فشار هیدرواستاتیک برای اولین بار در سال ۱۹۵۶ آزمایش شد و بیش از ۶۰ سال بعد همچنان آزمایش می شود. برخی از نمونه‌های لوله‌ای که آزمایش روی آن‌ها آغاز شد، هنوز تحت تنش‌های مماسی ۵ و ۵٫۷ نیوتن بر میلی‌متر مربع در دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد هستند.

با توجه به استفاده روزافزون از لوله های پلی اتیلن، کارخانه های تولیدی همواره سعی در افزایش کیفیت آن و کاهش قیمت کل داشته اند و به همین دلیل است که امروزه شاهد تولید لوله های بسیار با کیفیت و مقرون به صرفه هستیم. در حال حاضر لوله های PE80 و PE100 پرمصرف ترین لوله ها در ایران هستند.

استفاده از لوله های پلی اتیلن برای انتقال گاز به پنجاه سال پیش برمی گردد که برای اولین بار از لوله های پلی اتیلن مشکی استفاده شد و بعدها با تخصصی شدن استفاده از این لوله ها از لوله های زرد برای انتقال گاز استفاده شد.

جالب است بدانید که از ۱۷۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در حال حاضر، ۱۰۰ هزار کیلومتر آن را لوله های پلی اتیلن تشکیل می دهد که سالانه حدود ۶۰۰۰ کیلومتر لوله پلی اتیلن به آن اضافه می شود.

خرید لوله پلی اتیلن

راهنمای خرید لوله پلی اتیلن

با توجه به وجود انواع برندهای لوله پلی اتیلن در بازار ایران چه از نظر اندازه، فشار کاری، کیفیت و جنس جنس، هر کدام برای مصارف مختلف، راهنمایی و نیاز به مشاوره احساس می شود.

لوله پلی اتیلن قابلیت استفاده برای پوشش آب آشامیدنی، فاضلاب، گاز، مواد شیمیایی، ضایعات کارخانه ها، حمل و نقل زباله و کابل های مخابراتی را دارد.

اولین چیزی که هنگام خرید باید به آن توجه کنید این است که اتصالاتی متناسب با همان لوله تهیه کنید. یعنی اگر لوله خریداری شده ۱۰ بار است حتما از فیتینگ با فشار کاری ۱۰ بار استفاده کنید.

نکته دومی که باید به آن توجه کنید این است که روی لوله استاندارد باید اطلاعاتی مانند نام کارخانه، تاریخ تولید، نوع ماده، فشار کاری و از همه مهمتر مهر استاندارد حک شود. البته آب بندی استاندارد در موارد خاص مانند استفاده از لوله برای پوشش کابل های برق و مخابرات ضروری نیست، به آنها لوله های کابل پلی اتیلن می گویند زیرا در این موارد فشاری به دیواره لوله وارد نمی شود و اصولا لوله های با کیفیت پایین تر هستند. برای کاهش هزینه ها استفاده می شود.

اندازه لوله پلی اتیلن با مقیاس میلی متر: ۲۰، ۲۵، ۳۲، ۴۰، ۵۰، ۶۳، ۷۵، ۹۰، ۱۱۰، ۱۲۵، ۱۴۰، ۱۶۰، ۱۸۰، ۲۰۰، ۲۲۵، ۲۵۰، ۲۸۰، ۳۵،۵،۳۰ و به ترتیب ۶۳۰

اندازه لوله پلی اتیلن با مقیاس اینچ: ۱٫۲، ۳٫۴، ۱۱٫۴، ۱۱٫۲، ۲، ۲۱٫۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۸، ۲۰ و ۲۵

اهمیت استفاده از لوله پلی اتیلن

تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت و دمای جهانی نیاز روزافزون انسان به منابع آبی و آب و محصولات غذایی را کاهش داده است. بدیهی است با استفاده از لوله های پلی اتیلن و کنار گذاشتن روش های سنتی می توان از هدر رفت آب جلوگیری کرد. این لوله ها از تبخیر آب جلوگیری می کنند و به حفظ منابع محدود آب کمک می کنند.

مدیریت صحیح آب (استحصال اصلی منابع آب زیرزمینی، انتقال آب) در کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری و تولید محصولات کشاورزی حائز اهمیت است. محدودیت منابع آب و حفظ آن برای نسل های آینده تنها با برنامه ریزی صحیح و به کارگیری تکنیک های علمی جدید و پیشرفته در صنعت آب و فاضلاب امکان پذیر است.

کاربردهای لوله پلی اتیلن

انتقال آب آشامیدنی
مصارف کشاورزی
فاضلاب شهری و خانگی
انتقال گاز
روکش کابل برق و مخابرات
پرورش ماهی
مزایای لوله پلی اتیلن:
تنوع زیاد
ماندگاری تا بیش از ۵۰ سال
سبکی
بدون زنگ زدگی
تحمل فشار و استرس
بدون نیاز به حلال
مقاومت در برابر جوندگان
مقاومت در برابر دمای محیط از ۲۰- تا ۵۰+
انعطاف پذیر بودن

کاربرد لوله پلی اتیلن

کاربرد لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن یکی از پرکاربردترین لوله ها در صنایع کشاورزی، صنعت آب و فاضلاب و گاز می باشد. لوله های پلی اتیلن از مواد پلی اتیلن پلیمری تولید می شود که با کیفیت بالا در پتروشیمی های کشور تولید می شود و قابل رقابت با نمونه های خارجی و حتی شکل پذیری بهتر، قیمت مناسب، مقاومت در برابر ضربه، آفتاب از مزایای اولیه نور و خوردگی لوله و مواد پلی اتیلن

با توجه به اینکه مواد اولیه پلی اتیلن در پتروشیمی های مختلف کشور تولید می شود و واحدهای تولیدی استان های مختلف به راحتی به این مواد اولیه دسترسی دارند، هزینه حمل و نقل پایین بوده و نیازی به واردات نیست، قیمت نهایی آن وجود ندارد. مصرف کننده بسیار مناسب و به صرفه است.

لوله پلی اتیلن در پرورش ماهی

پرورش ماهی فرآیند کنترل شده برای اهداف غذایی، تجاری، تفریحی و تحقیقاتی است. این رویکرد به عنوان یکی از مؤثرترین راه‌ها برای افزایش تولید مواد غذایی، کاهش فشار بر منابع طبیعی و رفع نیازهای روزافزون جمعیت جهان شناخته می‌شود. پرورش ماهی نه تنها به تقویت امنیت غذایی کمک می کند، بلکه فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد می کند و نقش مهمی در حفظ منابع آبی کشور ایفا می کند.

انواع مختلفی از پرورش ماهی وجود دارد، از جمله پرورش حوضچه های رسی، سیستم های حلقه بسته و قفس های پلی اتیلن در آب های آزاد. هر یک از این روش ها مزایا و چالش های خود را دارند. کشت در حوضچه های سفالی به دلیل سادگی و هزینه نسبتا کم رایج است. سیستم های مدار بسته امکان کنترل دقیق تری بر شرایط محیطی را فراهم می کنند، اما نیاز به سرمایه گذاری اولیه بالاتری دارند. پرورش ماهی در قفس های پلی اتیلن که در آب های آزاد مانند دریاها، رودخانه ها و سدها نگهداری می شوند، روش جدیدی است که امکان استفاده بهینه از منابع آبی و کاهش برخی محدودیت های زیست محیطی را فراهم می کند.

لوله پلی اتیلن به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، انعطاف پذیری و عمر طولانی در ساخت قفس های پرورش ماهی کاربرد زیادی دارد. این امکان طراحی و ساخت قفس های لوله ای را فراهم می کند که می توانند در شرایط آب و هوایی متغیر و گاهی اوقات سخت پایدار بمانند. استفاده از لوله پلی اتیلن در پرورش ماهی امکان پرورش انواع ماهی را در آبهای نزدیک یا دوردست فراهم می کند و به کاهش هزینه های حمل و نقل و دسترسی بهتر به بازارهای فروش کمک می کند. علاوه بر این، قفس های پلی اتیلن به دلیل قابل حمل بودن، انعطاف پذیری بالا در برابر تغییرات محیطی و راحتی در مدیریت مزرعه پرورش ماهی به یکی از روش های مطلوب در صنعت تبدیل شده اند.

لوله پلی اتیلن در لایروبی

لوله پلی اتیلن لایروبی به عنوان یکی از کاربردهای متنوع لوله پلی اتیلن جدیدترین و جدیدترین کاربرد در این زمینه می باشد. با توجه به محبوبیت روش لایروبی، این لوله ها به عنوان یک انتخاب ایده آل برای انتقال مایعات تحت فشار در مقابل مواد جامد مانند خاک رس، گل، ماسه و شن در اندازه های بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های لایروبی HDPE از مواد پلی اتیلن با چگالی بالا ساخته شده و در ابعاد مختلف تولید می شوند. این لوله‌ها با استفاده از آداپتورها و فلنج‌های HDPE فلنجی که به لوله‌های HDPE فلنجی نیز معروف هستند، تولید و جوش داده می‌شوند تا دو لوله را به یکدیگر متصل کرده و با امکان تثبیت آنها بر روی دریا، کشتی‌ها را به هم متصل کنند. لوله های لایروبی HDPE برای کاربردهای کشاورزی، لایروبی گل و پروژه های معدنی ترجیح داده می شوند. همچنین در این کاربردها از شناورهای پر شده با مواد پلی اورتان (فوم) با لوله HDPE استفاده می شود.

لوله پلی اتیلن در معدن

لوله و اتصالات پلی اتیلن با راندمان بالا در شرایط سخت عملیاتی معادن در سراسر ایران و منطقه مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند برای انتقال طیف وسیعی از سیالات و مواد شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد. در صنعت معدن، شرکت های معدنی و پیمانکاران از لوله پلی اتیلن به عنوان جایگزین مناسب برای لوله فولادی استفاده می کنند. لوله پلی اتیلن علاوه بر مقرون به صرفه بودن، دارای مزایایی مانند مقاومت در برابر خوردگی، وزن سبک و انعطاف پذیری نیز می باشد. سیستم های لوله کشی پلی اتیلن با سرعت و سهولت بالا در شرایط سخت صنعتی نصب و راه اندازی می شوند.

علاوه بر این، استحکام بالا و سهولت نصب و راه اندازی شبکه لوله پلی اتیلن، این شبکه را به انتخابی ایده آل برای شبکه های هوای فشرده تبدیل کرده است. برخی از دلایل استفاده از لوله پلی اتیلن در صنعت معدن عبارتند از: مقاومت در برابر خوردگی، شکستگی و لرزش زمین، خوردگی، سایش و فشار خارجی. تاب آوری؛ طول عمر؛ کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر؛ نرخ نشت آب صفر؛ و نصب آسان و سریع بدون نیاز به تجهیزات سنگین.

لوله ها و اتصالات پلی اتیلن و تکنوپایپ عملکرد بهینه سیستم های لوله کشی پلی اتیلن به دلیل کیفیت، جریان پذیری عالی، قابلیت اطمینان، دوام و استحکام بالا شناخته شده است.

 لوله پلی اتیلن در دفن زباله

استفاده از لوله پلی اتیلن در دفن زباله مزایای زیادی دارد. این لوله ها برای پشتیبانی از برنامه های دفن زباله و به حداقل رساندن خطرات زیست محیطی طراحی و ساخته شده اند. همچنین محافظت ایده آلی را برای آنچه در لوله حمل می شود فراهم می کند. انواع لوله هایی که برای مصارف خاص تر انتخاب می کنیم، مانند گاز متان یا شیرابه، حساس تر از انتخاب لوله های تامین آب و لوله های فاضلاب هستند. زیرا این نوع حمل و نقل نیازمند توجه بیشتر به مخاطرات و اثرات زیست محیطی است.

یکی از ویژگی های مهمی که استفاده از لوله پلی اتیلن را در محل دفن زباله رواج می دهد این است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد شیمیایی دارد و طول عمر بالایی دارد. همچنین می تواند در شرایط مرطوب و خاک زنده بماند. به همین دلیل این نوع لوله برای کار در محیط های سفالی توصیه می شود.

استفاده از لوله پلی اتیلن در دفن زباله با رعایت اصول بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد. در این دفن بهداشتی از لوله های شیاردار، لوله های تک جداره، لوله های زهکشی و لوله های دوجداره استفاده شده است.

استفاده از لوله پلی اتیلن در محل های دفن زباله ممکن است مربوط به استخراج یا جمع آوری گاز متان باشد. گاز متان از تجزیه زباله به دست می آید. جمع آوری این نوع گاز برای حفاظت از محیط زیست مهم است. در واقع گاز متان به کمک لوله های پلی اتیلن برای تصفیه و بازیافت به پالایشگاه منتقل می شود.

یکی دیگر از کاربردهای لوله پلی اتیلن در دفن زباله برای انتقال فاضلاب را باید ذکر کرد. فضای مورد استفاده در محل دفن زباله فعال است. این مکان ها تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند فشار خاک، بارندگی و غیره قرار دارند این منجر به تولید ضایعات مایع یا شیرابه می شود. این فاضلاب به کمک لوله های پلی اتیلن منتقل می شود.

لوله پلی اتیلن در آتش نشانی

استفاده از لوله پلی اتیلن در آتش نشانی مربوط به اطفای حریق در منازل و اطفای حریق توسط ایستگاه های آتش نشانی می باشد. سیستم های اطفای حریق در منازل با توجه به اجرای استانداردهای ایمنی و آتش نشانی در ساختمان ها و برج های مسکونی، اداری و تجاری، نیاز به نصب سیستم های اسپرینکلر در تمامی واحدها، راه پله ها و … در تمامی ساختمان ها می باشد. در واقع نمی توان بدون نصب سیستم اطفای حریق در این نوع خانه ها مجوز اتمام کار را دریافت کرد. با نصب سیستم آبپاش در منزل می توان در صورت بروز خطر در کمترین زمان ممکن آتش را خاموش کرد. این سیستم از لوله های پلی اتیلن برای شبکه انتقال آب استفاده می کند. با توجه به مقاومت بالای لوله های پلی اتیلن در برابر ضربه، حرارت، سایش و … می توان از حفاظت سیستم آبرسانی اطمینان حاصل کرد.

در کاربرد دیگر، از انواع لوله های پلی اتیلن در سایز بزرگ برای انتقال فشار بالا و حجم زیاد آب زیرزمینی به ایستگاه های آتش نشانی استفاده می شود. لوله های پلی اتیلن به دلیل توانایی در برابر فشار آب، خوردگی، سایش، زلزله و قابلیت ارتجاعی عملکرد آبرسانی بالایی دارند.

انواع لوله پلی اتیلن و اتصالات مربوط به آن قابلیت پاس کردن استاندارد تایید FM را دارند که یک استاندارد جهانی برای استفاده از لوله و اتصالات در کاربردهای آتش نشانی است. علاوه بر این، آزمایش های انجام شده نشان داده است که لوله ها و اتصالات پلی اتیلن با موفقیت تست های مربوط به کپسول های آتش نشانی را پشت سر گذاشته اند. بنابراین انواع لوله های پلی اتیلن و اتصالات آنها وسیله مناسبی برای عملیات اطفای حریق محسوب می شود.

لوله پلی اتیلن در لایروبی

لوله پلی اتیلن لایروبی به عنوان یکی از کاربردهای متنوع لوله پلی اتیلن جدیدترین و جدیدترین کاربرد در این زمینه می باشد. با توجه به محبوبیت روش لایروبی، این لوله ها به عنوان یک انتخاب ایده آل برای انتقال مایعات تحت فشار در مقابل مواد جامد مانند خاک رس، گل، ماسه و شن در اندازه های بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های لایروبی HDPE از مواد پلی اتیلن با چگالی بالا ساخته شده و در ابعاد مختلف تولید می شوند. این لوله‌ها با استفاده از آداپتورها و فلنج‌های HDPE فلنجی که به لوله‌های HDPE فلنجی نیز معروف هستند، تولید و جوش داده می‌شوند تا دو لوله را به یکدیگر متصل کرده و با امکان تثبیت آنها بر روی دریا، کشتی‌ها را به هم متصل کنند. لوله های لایروبی HDPE برای کاربردهای کشاورزی، لایروبی گل و پروژه های معدنی ترجیح داده می شوند. همچنین در این کاربردها از شناورهای پر شده با مواد پلی اورتان (فوم) با لوله HDPE استفاده می شود.

لوله پلی اتیلن در لایروبی

این لوله ها معمولاً در طول های ۱۲ و ۶ متری تولید می شوند، اما می توانند به ابعاد و طول های مورد نیاز مشتریان نیز سفارشی شوند. لوله لایروبی به دلیل وزن سبک و شناور بودن، کارکرد آسانی دارد و در مناطق وسیع به ویژه فضاهای بزرگ و وسیع قابل استفاده است.

کاربرد لوله های لایروبی:

– استفاده از لوله HDPE لایروبی شده در بالای دریا برای ریزش گل
– استفاده از این لوله ها در پروژه های لایروبی دریاچه ها و شناورهای دریایی
– استفاده در پروژه های معدنی
– کاربرد در صنایع شیمیایی
– استفاده در زهکشی رودخانه
– در استخراج شن و ماسه در دریا استفاده می شود
– خروج از دریا با استفاده از لوله های لایروبی
– استفاده در پروژه های کشاورزی
– استفاده در پروژه های استراحتگاه ساحلی
– استفاده در ناوبری

لوله HDPE لایروبی طول عمر بیشتری دارد و در برابر ضربه های داخلی و خارجی مقاومت بیشتری دارد. مقاومت در برابر خوردگی بالایی دارد و ضد سایش و نشتی است. این لوله ها به دلیل وزن سبک و نسبت جذب آب کمتری که دارند سبک تر و سریعتر به هم متصل می شوند. قابل استفاده در تمامی پروژه های آبی با ایمنی بالا.

لوله پلی اتیلن در معدن

لوله و اتصالات پلی اتیلن به دلیل خواص مکانیکی منحصر به فرد، ایمنی و اطمینان، مقاومت در برابر سایش و خوردگی، هزینه کم و سهولت در نصب، بهترین انتخاب برای حمل مواد معدنی در صنعت معدن محسوب می شود. لوله های پلی اتیلن معمولا در خطوط دوغاب، چاله ها و آبگیری معادن، حمل و نقل، آب و شستشوی زغال سنگ و مواد شیمیایی استفاده می شود.

کاربرد لوله پلی اتیلن در معدن

لوله و اتصالات پلی اتیلن با راندمان بالا در شرایط سخت عملیاتی معادن در سراسر ایران و منطقه مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند برای انتقال طیف وسیعی از سیالات و مواد شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد. در صنعت معدن، شرکت های معدنی و پیمانکاران از لوله پلی اتیلن به عنوان جایگزین مناسب برای لوله فولادی استفاده می کنند. لوله پلی اتیلن علاوه بر مقرون به صرفه بودن، دارای مزایایی مانند مقاومت در برابر خوردگی، وزن سبک و انعطاف پذیری نیز می باشد. سیستم های لوله کشی پلی اتیلن با سرعت و سهولت بالا در شرایط سخت صنعتی نصب و راه اندازی می شوند.

علاوه بر این، استحکام بالا و سهولت نصب و راه اندازی شبکه لوله پلی اتیلن، این شبکه را به انتخابی ایده آل برای شبکه های هوای فشرده تبدیل کرده است. برخی از دلایل استفاده از لوله پلی اتیلن در صنعت معدن عبارتند از: مقاومت در برابر خوردگی، شکستگی و لرزش زمین، خوردگی، سایش و فشار خارجی. تاب آوری؛ طول عمر؛ کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر؛ نرخ نشت آب صفر؛ و نصب آسان و سریع بدون نیاز به تجهیزات سنگین.

لوله ها و اتصالات پلی اتیلن و تکنوپایپ عملکرد بهینه سیستم های لوله کشی پلی اتیلن به دلیل کیفیت، جریان پذیری عالی، قابلیت اطمینان، دوام و استحکام بالا شناخته شده است.

لوله پلی اتیلن در دفن زباله

لوله ها برای اهداف مختلفی استفاده می شوند. در صنایع بزرگ از لوله ها برای حمل و نقل یک عنصر خاص مانند آب، زباله، گاز و نفت استفاده می شود. محل های دفن زباله نیز دارای انواع خاصی از لوله ها هستند که دارای ویژگی های متفاوتی هستند. در این مقاله با کاربرد لوله های پلی اتیلن در محل دفن زباله آشنا می شوید.

مزایای استفاده از لوله پلی اتیلن در محل دفن زباله چیست؟

استفاده از لوله پلی اتیلن در دفن زباله مزایای زیادی دارد. این لوله ها برای پشتیبانی از برنامه های دفن زباله و به حداقل رساندن خطرات زیست محیطی طراحی و ساخته شده اند. همچنین محافظت ایده آلی را برای آنچه در لوله حمل می شود فراهم می کند. انواع لوله هایی که برای مصارف خاص تر انتخاب می کنیم، مانند گاز متان یا شیرابه، حساس تر از انتخاب لوله های تامین آب و لوله های فاضلاب هستند. زیرا این نوع حمل و نقل نیازمند توجه بیشتر به مخاطرات و اثرات زیست محیطی است.

یکی از ویژگی های مهمی که استفاده از لوله پلی اتیلن را در محل دفن زباله رواج می دهد این است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد شیمیایی دارد و طول عمر بالایی دارد. همچنین می تواند در شرایط مرطوب و خاک زنده بماند. به همین دلیل این نوع لوله برای کار در محیط های سفالی توصیه می شود.

استفاده از لوله پلی اتیلن در دفن زباله با رعایت اصول بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد. در این دفن بهداشتی از لوله های شیاردار، لوله های تک جداره، لوله های زهکشی و لوله های دوجداره استفاده شده است.

استفاده از لوله پلی اتیلن در محل های دفن زباله ممکن است مربوط به استخراج یا جمع آوری گاز متان باشد. گاز متان از تجزیه زباله به دست می آید. جمع آوری این نوع گاز برای حفاظت از محیط زیست مهم است. در واقع گاز متان به کمک لوله های پلی اتیلن برای تصفیه و بازیافت به پالایشگاه منتقل می شود.

یکی دیگر از کاربردهای لوله پلی اتیلن در دفن زباله برای انتقال فاضلاب را باید ذکر کرد. فضای مورد استفاده در محل دفن زباله فعال است. این مکان ها تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند فشار خاک، بارندگی و غیره قرار دارند این منجر به تولید ضایعات مایع یا شیرابه می شود. این فاضلاب به کمک لوله های پلی اتیلن منتقل می شود.

کاربرد لوله پلی اتیلن در محل دفن زباله چیست؟

انواع لوله برای خرید و استفاده ویژه تولید می شود. به عنوان مثال، ما نمی توانیم از لوله های استاندارد آب PVC خانگی برای حمل آب پرفشار به زیر زمین استفاده کنیم. لوله پی وی سی استاندارد به دلیل فشار زیاد و جرم سنگین محل دفن زباله به سادگی ترک می خورد یا می شکند. یکی از خطرات زیست محیطی شیرابه این است که می تواند با آب باران به داخل زمین نفوذ کند یا به آب باران نفوذ کند. این خطر زیست محیطی حتی پس از پوشاندن محل دفن زباله (برای جلوگیری از ورود آب باران به آن) قابل توجه است.

لوله های پلی اتیلن بهترین لوله برای دفن زباله هستند. لوله پلی اتیلن حفاظت و مقاومت لازم را در برابر خطرات محیطی دارد و همچنین عملکردی را در حداکثر ظرفیت ارائه می دهد. برخی از مزایای استفاده از لوله پلی اتیلن برای کاربردهای دفن زباله، مدیریت گازهای زائد یا شیرابه است.

لوله پلی اتیلن استحکام کششی بالایی دارد و نسبتا الاستیک است.
به راحتی با الکتروفیوژن یا ضربه زدن قابل تعمیر است.
آنها در طیف گسترده ای از طول و قطر (۶۳۰ میلی متر یا بیشتر) هستند.
لوله پلی اتیلن انواع پوشش های تک لایه یا چند لایه را برای حفاظت بیشتر و استحکام ضربه ارائه می دهد.
کار با لوله پلی اتیلن آسان است. از آنجایی که به اندازه یک لوله فلزی وزن ندارد، به انرژی کمتری نیاز دارد.
استفاده از لوله های پلی اتیلن در محل های دفن زباله به یک استاندارد تبدیل شده است.
پوشش ها و مواد آنها از ورود زباله های خطرناک به لوله ها جلوگیری می کند.

نتیجه لوله پلی اتیلن در دفن زباله

به غیر از لوله های دیگر، هیچ نوع لوله ای که به لوله پلی اتیلن نزدیک شود وجود ندارد. استحکام، دوام و سهولت کار هنگام استفاده از آنها مهم است. علاوه بر این، هنگام برخورد با عناصر حساس به محیط زیست مانند گازها و شیرابه، لوله پلی اتیلن یک لایه محافظ اضافه می کند که می تواند خطرات را برای محیط و لوله مورد استفاده به حداقل برساند.

لوله پلی اتیلن در آتش نشانی

لوله پلی اتیلن در کپسول های آتش نشانی یکی دیگر از کاربردهای لوله پلی اتیلن است. با توجه به خواص و ویژگی های لوله پلی اتیلن و برتری آن نسبت به سایر انواع لوله های فلزی، از این نوع لوله در اطفای حریق استفاده زیادی می شود. به دلیل استفاده از لوله پلی اتیلن و اتصالات آن به دلیل ایمنی، مقاومت و عملکرد استثنایی در مواقع اضطراری، جایگزین انواع دیگر لوله شده است.

با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، تجهیزات اطفای حریق باید از حفاظت بالایی برخوردار باشند تا در مواقع اضطراری علاوه بر راندمان بالا و سهولت اطفای مشکلی نداشته باشند. امروزه از انواع لوله پلی اتیلن برای سیستم های لوله کشی آب در عملیات اطفای حریق استفاده می شود. لوله های پلی اتیلن به دلیل حجم بالای آب و فشار زیاد آن کار انتقال آب را به خوبی انجام می دهند. همچنین انواع اتصالات لوله پلی اتیلن با سهولت در سرعت و نصب و ایمنی بالا عملیات اطفای حریق را تسریع می بخشد.

حرفه آتش نشانی یکی از حساس ترین و پر استرس ترین مشاغل است که حتی یک ثانیه بی احتیاطی و تاخیر در آن خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. بنابراین حفاظت از سیستم آبرسانی و آتش نشانی به عنوان یک اصل کار بسیار حائز اهمیت است در ادامه کاربرد لوله پلی اتیلن در کپسول های آتش نشانی را توضیح خواهیم داد.

لوله پلی اتیلن در آتش نشانی

استفاده از لوله پلی اتیلن در آتش نشانی مربوط به اطفای حریق در منازل و اطفای حریق توسط ایستگاه های آتش نشانی می باشد. سیستم های اطفای حریق در منازل با توجه به اجرای استانداردهای ایمنی و آتش نشانی در ساختمان ها و برج های مسکونی، اداری و تجاری، نیاز به نصب سیستم های اسپرینکلر در تمامی واحدها، راه پله ها و … در تمامی ساختمان ها می باشد. در واقع نمی توان بدون نصب سیستم اطفای حریق در این نوع خانه ها مجوز اتمام کار را دریافت کرد. با نصب سیستم آبپاش در منزل می توان در صورت بروز خطر در کمترین زمان ممکن آتش را خاموش کرد. این سیستم از لوله های پلی اتیلن برای شبکه انتقال آب استفاده می کند. با توجه به مقاومت بالای لوله های پلی اتیلن در برابر ضربه، حرارت، سایش و … می توان از حفاظت سیستم آبرسانی اطمینان حاصل کرد.

در کاربرد دیگر، از انواع لوله های پلی اتیلن در سایز بزرگ برای انتقال فشار بالا و حجم زیاد آب زیرزمینی به ایستگاه های آتش نشانی استفاده می شود. لوله های پلی اتیلن به دلیل توانایی در برابر فشار آب، خوردگی، سایش، زلزله و قابلیت ارتجاعی عملکرد آبرسانی بالایی دارند.

انواع لوله پلی اتیلن و اتصالات مربوط به آن قابلیت پاس کردن استاندارد تایید FM را دارند که یک استاندارد جهانی برای استفاده از لوله و اتصالات در کاربردهای آتش نشانی است. علاوه بر این، آزمایش های انجام شده نشان داده است که لوله ها و اتصالات پلی اتیلن با موفقیت تست های مربوط به کپسول های آتش نشانی را پشت سر گذاشته اند. بنابراین انواع لوله های پلی اتیلن و اتصالات آنها وسیله مناسبی برای عملیات اطفای حریق محسوب می شود.

لوله پلی اتیلن در نیروگاه

لولههای پلی اتیلن برای مصارف صنعتی، کشاورزی، تامین آب و دفن زباله استفاده میشود. استفاده از لولههای پلی اتیلن در نیروگاهها یکی از مواردی است که این نوع لوله ها را بسیار ارزشمند می کند.

قبل از اینکه استفاده از لولههای پلی اتیلن در نیروگاه ها مورد توجه قرار گیرد، لوله های غیر فلزی دیگر معمولاً در نیروگاه ها استفاده می شد تا از هزینه های بالاتر و خوردگی اجتناب ناپذیر جلوگیری شود. لوله در مقایسه با فولاد قیمت مناسبی داشت. همچنین با دوام خوب همراه بود. با این حال لوله پی وی سی نقاط ضعف زیادی داشت.

اخیرا استفاده از لوله های پلی اتیلن در نیروگاه ها رایج شده است. در واقع نیروگاه های بزرگ استفاده از پلی اتیلن با چگالی بالا را مد نظر قرار می دهند. این لوله یک گزینه لوله کشی بسیار بادوام و مقاوم در برابر خوردگی است که می تواند راندمان هیدرولیک را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. اگرچه استفاده از HDPE گسترده تر شده است، اکثر نیروگاه های بخار برق هنوز از لوله های قدیمی برای انتقال آب استفاده می کنند. این مسائل منجر به خرابی لوله ها و خاموش شدن نیروگاه می شود. در عین حال، دارای معایب قابل توجهی است.

کاربرد لوله پلی اتیلن در نیروگاه ها

HDPE یک لوله ترموپلاستیک است که از نفت ساخته شده و کاملاً در برابر خوردگی مقاوم است. از آنجایی که HDPE بسیار قوی است، می تواند عوامل محیطی، مواد شیمیایی یا عوامل رطوبت را تحمل کند. در واقع HDPE در کاربردهای مختلفی مانند معدن، صنایع شیمیایی/پتروشیمی و سایر صنایع استفاده می شود.

استفاده از لوله های پلی اتیلن در نیروگاه ها به ویژه نیروگاه ها فعالیت های مختلف را سرعت بخشیده است. همچنین این نوع لوله جایگزین مناسبی برای لوله پی وی سی می باشد. زیرا لوله های پلی اتیلن قابلیت حمل حجم زیادی آب در بخش برق را دارند. این آب برای پردازش، تصفیه و بازیافت مهم است. به طور معمول از لوله های HDPE برای انتقال آب برج خنک کننده استفاده می شود. این کاربرد نشان می دهد که لوله های پلی اتیلن در یکی از مهمترین سیستم های فرآیند تولید برق مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که هیچ نیروگاهی نمی تواند بدون آب تصفیه شده کار کند، برای اپراتورها داشتن یک سیستم لوله کشی قابل اعتماد که بتواند نیازهای فرآیند را برآورده کند، حیاتی است.

لوله پلی اتیلن بسیار بادوام تر از PVC است. گزارش های صنعت نشان می دهد که PVC عمر نصب ۸ تا ۱۵ سال دارد. در این میان لوله پی وی سی در این مدت دستخوش تغییرات شدیدی می شود. همچنین در صورت وجود نوسانات فشار در یک سیستم، این لوله ها شکننده خواهند شد. بنابراین، بیشتر در معرض ترک خوردن یا شکستن است. برخی از صاحبان کارخانه توصیه می کنند که هر پنج سال یک بار لوله پی وی سی را تعویض کنید تا اطمینان حاصل شود که عملیات تولید برق تحت تأثیر تخریب PVC قرار نمی گیرد.

در مقایسه، لوله پلی اتیلن می تواند بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال دوام بیاورد و در این مدت تقریبا هیچ تخریبی از خود نشان ندهد. آنها همچنین بسیار انعطاف پذیرتر هستند و نسبت به نوسانات فشار حساسیت کمتری دارند. بعلاوه، HDPE زنگ نمی زند یا پوسیده نمی شود و لوله ها را برای مدت طولانی تری دست نخورده نگه می دارد.

استفاده از لوله های پلی اتیلن در نیروگاه ها بسیار مقرون به صرفه است. زیرا این لوله ها کمترین هزینه چرخه عمر را دارند. در واقع به دلیل ویژگی هایی مانند عدم نشتی، صرفه جویی در مصرف آب، تعداد کمتر تصفیه خانه های جدید آب، کاهش خدمات نگهداری و کاهش آب فصلی، نسبت به سایر سیستم ها مقرون به صرفه هستند.

تفاوت نحوه نصب لوله پلی اتیلن و پی وی سی

لوله های پی وی سی از چسب ضد آب برای اتصال بخش های مختلف لوله استفاده می کنند. چه تعمیر یا نصب جدید باشد، خشک شدن چسب بین هشت تا ۱۰ ساعت طول می کشد.

لوله های پلی اتیلن با استفاده از همجوشی حرارتی به یکدیگر متصل می شوند و پس از اتصال تنها در مدت هشت دقیقه با آب بند بدون نشتی تحت فشار قرار می گیرند. در طول فرآیند ذوب، انتهای لوله‌ها با یک ابزار استاندارد گرم می‌شوند تا سطوح را ذوب کنند. هنگامی که فشار متوسطی به این لوله ها وارد می شود، پساب سطوح مذاب با هم جریان می یابد و یک اتصال همگن را تشکیل می دهد که با سرد شدن مواد، اتصال را تشکیل می دهد. این اتصالات پلی اتیلن به اندازه خود لوله یا قوی تر هستند. این لوله ها سبک تر و انعطاف پذیرتر از لوله های PVC هستند.