تاریخچه لوله پلی اتیلن

تاریخچه لوله پلی اتیلن

مواد لوله پلی اتیلن اولین بار در سال ۱۹۳۳ توسط شرکت امپریال شیمی انگلستان کشف شد. از حدود سال ۱۹۴۲ لوله های پلاستیکی فشرده و سپس لوله های پلی اتیلن در اروپا و آمریکا معرفی شدند و امروزه افراد کمی هستند که با لوله های پلی اتیلن آشنایی نداشته باشند. زیرا این لوله ها به طور گسترده در انتقال آب، فاضلاب، گاز و آبیاری قطره ای استفاده می شود.

در سال ۱۹۵۴، اولین نمونه اولیه با استفاده از پلی اتیلن در تولید لوله در فرانکفورت آلمان، البته در مقادیر بسیار کم، ساخته شد و این نشان دهنده آغاز تاریخ لوله های پلی اتیلن است. در کمتر از چهار سال، در سال ۱۹۵۸، تولید جهانی مواد اولیه پلی اتیلن به بیش از ۱۷۰۰۰ تن رسید، در حالی که چهار سال بعد، در سال ۱۹۶۲، تولید به ۲۰۰۰۰۰ تن رسید.

در حال حاضر تولید مواد اولیه لوله پلی اتیلن از ۲۸ میلیون تن فراتر رفته است که از این میزان حدود ۴ میلیون تن در تولید لوله پلی اتیلن استفاده می شود.

جالب است بدانید که پس از تولید مواد پلی اتیلن اولین کاربرد مورد توجه مهندسین ساخت لوله بود زیرا در همان زمان استفاده از انواع لوله های فلزی و بتنی غیراقتصادی شده بود.

جالب است بدانید که پلی اتیلن یا مقاومت فشار هیدرواستاتیک برای اولین بار در سال ۱۹۵۶ آزمایش شد و بیش از ۶۰ سال بعد همچنان آزمایش می شود. برخی از نمونه‌های لوله‌ای که آزمایش روی آن‌ها آغاز شد، هنوز تحت تنش‌های مماسی ۵ و ۵٫۷ نیوتن بر میلی‌متر مربع در دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد هستند.

با توجه به استفاده روزافزون از لوله های پلی اتیلن، کارخانه های تولیدی همواره سعی در افزایش کیفیت آن و کاهش قیمت کل داشته اند و به همین دلیل است که امروزه شاهد تولید لوله های بسیار با کیفیت و مقرون به صرفه هستیم. در حال حاضر لوله های PE80 و PE100 پرمصرف ترین لوله ها در ایران هستند.

استفاده از لوله های پلی اتیلن برای انتقال گاز به پنجاه سال پیش برمی گردد که برای اولین بار از لوله های پلی اتیلن مشکی استفاده شد و بعدها با تخصصی شدن استفاده از این لوله ها از لوله های زرد برای انتقال گاز استفاده شد.

جالب است بدانید که از ۱۷۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در حال حاضر، ۱۰۰ هزار کیلومتر آن را لوله های پلی اتیلن تشکیل می دهد که سالانه حدود ۶۰۰۰ کیلومتر لوله پلی اتیلن به آن اضافه می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *